Peter Petrovčič

7. 11. 2014  |  Mladina 45  |  Politika

Slab ali dober teden za pravno državo?

Zakaj nas skrbi, ko pravnomočno obsojeni odkoraka na prostost, ne skrbi pa nas, da je bil zaprt v nasprotju s pravili igre

Nekdanji direktor Merkurja Bine Kordež pred centralnim slovenskim zaporom na Dobu aprila letos. Od prejšnje srede je (začasno) na svobodi.

Nekdanji direktor Merkurja Bine Kordež pred centralnim slovenskim zaporom na Dobu aprila letos. Od prejšnje srede je (začasno) na svobodi.
© Uroš Abram

Prejšnji teden so bile v vrhovno sodišče uprte številne oči, ne le oči podpornikov Janeza Janše, ki protestirajo pred sodiščem. Tudi v praksi je začela veljati odločitev vrhovnega sodišča, s katero je to razveljavilo pravnomočno sodbo zoper tri napadalce, ki so pred leti z baklami in s kamenjem napadli do istospolno usmerjenih prijazni lokal Cafe Open. Poleg tega so vrhovni sodniki iz zapora predčasno izpustili nekdanjega direktorja Merkurja Bineta Kordeža. Dokaz, da slovenska sodišča res kršijo človekove pravice in da je pravna država zgolj floskula?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.