Damjana Kolar

 |  Kultura

Najglasnejša zasedba iz Antwerpna

V Slovenijo prihaja belgijski trio Triggerfinger, ki slovi po izjemno energičnih nastopih. Predstavil se bo na dveh koncertih: 18. novembra v ljubljanski Cvetličarni, 19. novembra pa v mariborskem Štuku s predskupinama Kill Kenny in Can of Bees. Trio, ki je trenutno najbolj znan po skladbah "I Follow Rivers" in "All Night Long," se je dolga leta kalil na klubskih nastopih, koncertnih in festivalskih odrih po vsej Evropi, s čimer je izoblikoval svoj specifičen koncertni zvok.

"Najglasnejša zasedba iz Antwerpna," je nastala leta 1998, sestavljajo pa jo: pevec in kitarist Ruben Block, baskitarist Paul Van Bruystegem in bobnar Mario Goossens. Leta 2004 so izdali debitantski album z naslovom "Triggerfinger," ki je naletel na odlične odzive s strani rock občinstva, primerjali pa so jih s skupinami, kot sta Queens of the Stone in Led Zeppelin. Po tem albumu je sledila še plošča s posnetki v živo, nato pa so izdali drugi studijski album z naslovom "What Grabs Ya?." Po neuspelem poskusu prodora na glasbene lestvice, so ga ponovno izdali leta 2009 z nekaj dodatnimi pesmimi.

Leta 2010 je izšel tretji studijski album "All This Dancin' Around," ki so ga posneli v Sound City Studios v Los Angelesu, v katerem je Nirvana posnela Nevermind. A pravi uspeh je sledil šele dve leti kasneje, ko so posneli akustično verzijo skladbe Lykke Li z naslovom "I Follow Rivers", s katero so takoj posegli po prvih mestih na belgijskih in nizozemskih glasbenih lestvicah, kmalu pa je postala velika uspešnica tudi drugod po Evropi. Kmalu zatem so prejeli nagrado na najboljšo flamsko alternativno zasedbo, najboljši nastop v živo, leta 2013 pa so nastopili pred Rolling Stonesi v Hyde Parku v Londonu na Barclaycard Summer Time Festivalu.