Kje so alternative neoliberalizmu?

Kolaps starega, impotentnega političnega establišmenta je zdaj zares primerljiv le še s tistim iz leta 1941. Ne gre več samo za prispodobo. Ko se bo čez leta pisala zgodovina, bosta oba v istem rangu. In tako kot takrat je tudi ta degeneracija vrhnje »elite« v kolaboracijo in hlapčevstvo povsem izolirana od večinske drže slovenske družbe.

Granitne kocke pred parlamentom kot opozorilo med zadnjim protestom 29. oktobra letos

Granitne kocke pred parlamentom kot opozorilo med zadnjim protestom 29. oktobra letos
© Bojan Stepančič

V tem prispevku se ukvarjamo z nekaterimi rešitvami za krizo, ki jih ponujajo iz različnih vej slovenske »leve« javnosti. Nastajajo kot odgovor na zdaj že trdno zasidrano oblastno neoliberalno paradigmo, ki se je krepila počasi zadnjih deset let in prešla v nizu vlad Janša–Bratušek–Cerar že v najprimitivnejšo kompradorsko ali kolonialno. Ta filozofija je nesporno destruktivna in seveda iščemo alternative.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.