Denis Vičič

 |  Kultura

Vlado Kreslin ponovno vabi v Cankarjev dom

© Goran Antley

Prepoznavni slovenski kantavtor bo z Beltinško bando in Malimi bogovi nastopil 16. in 17. decembra. Poleg vsega, kar Vlado s spremljajočima zasedbama vedno znova pričara, bo tokrat zazvenela tudi bosenska sevdalinka. V slovenski hram kulture prihaja Damir Imamović, mojster sodobnega sevdaha.

Kreslin je glasbeno kariero začel leta 1970 kot bobnar v svojem prvem bendu Apollo. Leta 1980 je zmagal na slovenski popevki s skladbo Dan neskončnih sanj. Tri leta kasneje se je priključil skupini Martin Krpan; ta je po nastopu z Bobom Dylanom leta 1991 razpadla. Zatem je z Beltinško bando posvetil ljudski glasbi in povzročil pravi preporod etno glasbe na Slovenskem. Sčasoma se je vrnil k avtorski glasbi z zasedbo Mali bogovi. Je avtor vseh besedil, ki jih je uglasbil sam ali pa v sodelovanju s skladateljem in kitaristom Mirom Tomassinijem, s katerim sodeluje od Tiste črne kitare leta 1985.

V Cankarjevem domu bo letos gostoval že triindvajsetič. Koncert pa bo izzvenel pod vplivom njegovega zadnjega singla Če bi midva se kdaj srečala.

g5Gssnf27SE

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.