Privatizacija za telebane

Krasen članek, daleč nad telebanskostjo, napisan z veliko resnega profesionalizma. Nadvse razumljiv prav telebanom, ki še verjamejo pravljicam neoliberalizma, da je državna lastnina ena sama neučinkovitost (elita v glavnem ve, da gre za ropanje Slovenije in hkrati za njene interese). (Brez prilizovanja ob tem: Mladina je še edini, najbolj neodvisen - popolnoma najbrž ni - in kvaliteten medij.)

Naslov mi ponuja možnost, da še bolj po telebansko napišem zakaj gre. Elita bogatih, tudi 1 % imenovana, se (čedalje bolj, pravzaprav vedno) boji za svoje premoženje in privilegije, ki si jih je nagrabila zlasti po padcu socializma in posledični »svobodi«, le-ta pa se je »razvila« v neoliberalizem in globalizacijo. Kapitalizem že po definiciji in v ciklusih škriplje po vseh zglobih, zato nič ne gleda kdo in kako se je in se še bo pririnil v njihove vrste. Glavno je, da pride mednje in poveča »članstvo«, ter tako pomaga v boju za povečevanje profita in varstvo pridobljenega. Če vzamemo v obzir samo Merklovo in evropsko ljudsko stranko, ki sta podprli JJ, pri tem pa sta vedeli vsaj za mednarodno korupcijo, je trditev na mestu. Na vrh pa se je v tej skrbi po ohranitvi »pravih« vrednot, »svobode in demokracije«, proti »političnim zapornikom« itd., zavihtela še večno poštena(?) RKC!

Že ljudski rek pa pravi, da milijona ne moreš zaslužiti, lahko ga samo ukradeš. Ko jih torej dovolj ukradeš - milijon danes ni več avtomatska vstopnica v elito - ti pri tem zakonodaja drži vrečo, ali vsaj gleda vstran in eto, pa si pravi demokrat, čislan v Bruslju in širše, ker si z dušo in srcem za privatizacijo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.