Krasni novi svet

Kakšne so nacionalne države, ki so nastale kot spin off razpadle Jugoslavije. Je nastalo šest manjših nacionalnih držav z vrhunskimi univerzami in gimnazijami, z brbotajočo kulturno sceno, delujočim zdravstvenim in pokojninskim sistemom, torej držav, v katerih se živi vsaj tako dobro, kot se je v sedemdesetih in osemdesetih letih v večnacionalni Jugoslaviji? Hm.

Ekatarina velika (Bojan, Milan, Magi in Raka): »Kažu da imamo još samo par godina za nas.«

Ekatarina velika (Bojan, Milan, Magi in Raka): »Kažu da imamo još samo par godina za nas.«

Nekako ravno v pravem trenutku, nekaj dni po 29. novembru, nekdanjem dnevu republike, in slab mesec pred 26. decembrom, sedanjim dnevom samostojnosti in enotnosti, je The New York Review of Books objavil tekst Charlesa Simica o mojstrskem pravljičarju, ujetem med dva svetova, Aleksandru Hemonu, ki je spomladi 1992 iz rodnega Sarajeva odšel na kulturno izmenjavo v Chicago, od tam pa se zaradi izbruha državljanske vojne doma ni nikoli več zares vrnil.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.