Denis Vičič

 |  Družba

Ravnatelj OŠ Deskle malomarno opravljal svoje dolžnosti

Inšpektorja za šolstvo, ki sta zaradi medvrstniškega nasilja na Osnovni šoli Deskle opravila izredni inšpekcijski nadzor, predlagata razrešitev ravnatelja šole. »Ravnatelj je malomarno opravljal svoje dolžnosti in ni dosledno izvrševal nalog, ki so predvidene z zakoni in drugimi predpisi, ter vsem učencem v prostorih šole tudi ni zagotovil varnega in spodbudnega okolja, zaradi česar so v zavodu nastale hujše posledice,« sta zapisala. »Ravnatelj mora prevzeti odgovornost za to, da v daljšem časovnem obdobju ni bil sposoben poskrbeti za varnost učencev ter za zakonito delo zavoda.« Inšpektorja sta sicer ugotovila veliko število nepravilnosti in kršitev ter svetu šole naložila, naj o razrešitvi ravnatelja odločiti do 10. februarja.
V letošnji prvi številki Mladine je Jure Trampuš že opozoril, da »je bil dogodek v Desklah, žal, predvidljiv, z drugimi besedami, na šoli bi ga lahko, če bi le želeli in znali, preprečili«. Njegov članek »Ničelna toleranca« si v celoti preberite tukaj.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.