Prosti sedež

V članku z naslovom „Prosti sedež“, ki poroča o udeležbi slovenske delegacije na svečanosti v Auschwitzu, navajate, da je v falconu za potnike 10 sedežev. Želimo pojasniti, da smo s strani Ministrstva za obrambo ob odobritvi prevoza prejeli uradno sporočilo, da je za polet na voljo 9 sedežev. Posadko letala so sestavljali štirje člani. 

Ob tem še enkrat dodajamo, da je želel predsednik republike, ki je na svečanost potoval z redno linijo nekdanjim taboriščnicam spričo njihove visoke starosti in zdravstvenih težav omogočiti udeležbo na svečanosti in to v čim večjem številu. Zato smo zanje in njihovo spremstvo uredili prevoz z vladnim letalom, s katerim so na Poljsko potovali v torek, 27. januarja zjutraj, in se isti dan zvečer tudi vrnili. S posredovanjem slovenskega veleposlaništva na Poljskem je bilo doseženo, da so bili lahko vsi udeleženci, kljub večjemu številu od prvotno določenega, člani uradne delegacije. Večje število članov delegacije zaradi omejitev s strani organizatorjev dogodka in tehničnih možnosti žal ni bilo mogoče. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.