Klemen Košak

20. 2. 2015  |  Mladina 8  |  Politika

ZDA izbirajo in učijo

Ameriško veleposlaništvo pošlje številne Slovence na spoznavanje ZDA

Matej Tonin – »prihodnji voditelj«

Matej Tonin – »prihodnji voditelj«
© Borut Krajnc

Kot odziv na pokol sodelavcev revije Charlie Hebdo v Parizu je Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije januarja gostil okroglo mizo Evropa pred izzivi (ne)strpnosti in (ne)varnosti. Na njej je sodeloval tudi poslanec NSi Matej Tonin in poudaril, da »Evropska unija ni skupnost enakih interesov«. To je ponazoril s podatkom, da na vprašanje, ali bi umrli za domovino, 85 do 90 odstotkov ameriških obveščevalnih agentov odgovori pritrdilno, med evropskimi pa nobeden. To je izvedel »na nekem tečaju v Washingtonu, kjer je bil neki profesor, ki je rekel, da je poučeval in izobraževal agente ameriške CIE ter vse druge agente zahodnoevropskih služb«. Tečaj je poslanec obiskal v okviru ameriškega programa International visitor leadership programme (IVLP), kar bi lahko prevedli kot voditeljski program za mednarodne obiskovalce.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.