Staš Zgonik

20. 2. 2015  |  Mladina 8  |  Politika

Dan pijanosti

Martinovanje – državni praznik?

Slovenci imamo težave s prazniki. Vsakega kaj moti. Nekatere preveč verskih praznikov, nekatere preveč praznikov nasploh, nekatere domnevno napačni datumi. A poslanska skupina Socialnih demokratov se ne da. Poslanec Matjaž Nemec je v soboto na Planetu TV ekskluzivno razkril njihov veliki načrt. »V naslednjih tednih oziroma mesecih bom najverjetneje kot prvi podpisnik vložil predlog zakona, ki bi obeleževal martinovanje.« Dan alkohola naj bi postal državni praznik. Kot je povedal Nemec, ima ta pobuda »široko podporo intelektualnega dela. Govorimo o etnologih, o zgodovinarjih, o enologih, o vinarjih ...« Z martinovim bi po njegovem končno dobili praznik, ki bi združeval, ne pa razdruževal. »To je del naše kulturne dediščine, ki bi nam prinesel predvsem krepitev turizma, dodatne ponudbe po zgledu Nemčije, Irske, kjer znajo z njihovimi prazniki pritegniti množice ljudi.«

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.