Stanka Prodnik Božič

20. 2. 2015  |  Mladina 8  |  Kultura  |  TV

Sproščeno

Nove razvedrilne vsebine

Angelca zamaknjeno poje Luna sije, kladvo bije in fuša kot sneta sekira

Angelca zamaknjeno poje Luna sije, kladvo bije in fuša kot sneta sekira
© TVS

Sproščenost, ki so je imeli pred leti vsi polna usta kot zadnjo rešilno bilko za vse, kar je narobe z našo državo, se očitno končno naseljuje tja, kjer bi morala biti nepogrešljiva – na male ekrane, v razvedrilne studijske oddaje domače produkcije. Sobotni popoldanski Vikend paket na nacionalki po prvi oddaji obeta razgibano in sproščeno razvedrilo, ki teče v živo in v družbi katerega se da brez škode preživeti dobro uro.

Voditelja Bernarda Žarn in Jože Robežnik sicer večinoma ordinirata vsak iz svoje polovice studia, a kemija med njima ni zaradi tega nič manjša, kvečjemu nasprotno. Za pregled in komentar izbranega dogajanja preteklega tedna ob Robežniku skrbijo trije gostujoči komentatorji; prvi so omizje deflorirali Zlatko, Jonas in Angelca Likovič. Slednja je seveda prekaljena in polnokrvna komentatorka, ki govori rafalno, in tudi tokrat ni skoparila s strastnimi populističnimi izbruhi tipa »Če bi imeli take politike, kot so naši športniki, bi bili Švica«, te pa je občinstvo v studiu pridno nagrajevalo s ploskanjem.

Žal niso imeli posebne kamere, da bi ob Angelčinih eskapadah lovila samo Jonasove poglede. Kot odgovor na vprašanje, katera je njena najljubša pesem njenega najljubšega pesnika Prešerna, je gospa zapela poldrugo kitico komada Pod oknom ter pri tem brezsramno fušala.

Imeli pa so srečo s tajmingom prve oddaje, saj so lahko obdelali tako minuli kulturni dan kot aktualni pust, valentinovo in še sveže vrhunske dosežke Prevca in Mazejeve. Med gosti je bila tudi oditeljica Odmevov Rosvita Pesek, ki je v družbi partnerja Mitje Ferenca, sicer tudi enega od Prifarskih muzikantov, zaradi česar ga poznamo tudi kot Prifarskega Mitjo, zgovorno in sproščeno razkrivala del svoje zasebnosti.

Bernarda Žarn je tokrat kot voditeljica pokazala, da poleg vedrine in široko odprtega pogleda premore še sposobnost improvizacije, kar je ob nacionalkinih nepogrešljivih tehničnih zapletih pri oddajah v živo še kako pomembno. Presenetila je tudi z dejstvom, da zna v hipu izstreliti bistroumno domislico in celo spontano šalo, kot na primer, da se na drobne palčke nasekljana zelenjava imenuje julienne (izg. žuljen) zato, ker ko dolgo sekljaš, si ožuljen.

Če bo Žarnica tako nadaljevala, jo nemara povabijo tudi v oddajo Ustreli! na Planet TV, kjer se trem stalnim akterjem improvizacijskih igric vsakič pridruži drug duhoviti gost – doslej so bili to Ana Marija Mitić, Jure Godler, Jonas in Boris Kobal –, da z njimi izpolnjuje impro naloge, ki jim jih nalaga voditelj. V trenutno najbolj razigrano domačo televizijsko oddajo pod taktirko Vena Jemeršiča namreč vabijo goste ne glede na raso, spolno usmerjenost, veroizpoved ali matično televizijsko hišo, kar je v našem okolju revolucionarno.

Če torej sodimo po prejšnjih tednih, je televizijska pomlad pred vrati in lahko končno rečemo to, za kar doslej ob domačem studijskem razvedrilu že dolgo nismo imeli priložnosti. Še!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.