Boštjan Napotnik

20. 2. 2015  |  Mladina 8  |  Konzum

Muha tristošestintridesetletnica

Muha, Lokev

  • ocena: 4 / 5

Ljubljanski zrezek

Ljubljanski zrezek

Gostilna Muha
Lokev 138 a, Lokev
Tel.: 05 767 00 55
Muha ne brenči ob četrtkih in petkih, sicer pa vsak dan od 12. do 22. ure

Ambient:
prijetna domača birtija z rdečimi karo prti, zvočno kuliso prispeva prijazno čebljanje gostov v napolnjenem prostoru

Napitki:
poleg odprtih kraševcev imajo še majhno, a izbrano kolekcijo kraških, briških, vipavskih in istrskih buteljk

Dostopnost:
glavni trg največje slovenske vasi je dovolj veliko parkirišče za goste, za gibalno ovirane ni preprek

Fino:
jota
krompirjevi ocvrtki – kifli
palačinke

Ne tako fino:
rostbif

Za narezek, toplo predjed, glavno jed in sladico smo Muhovim odšteli 25 evrov.

»Iz veka v vek, iz roda v rod, krvi gre tek, duh išče pot ...« je na komemorativnem druženju Konzumovega genealoško-recitacijskega kluba povzdignil glas eden od udeležencev. In ni bilo treba dolgo čakati, da smo v štabu inšpekcijskih enot na plan dobili obisk gostilne, ki jo rodbina upravlja že od leta 1679. Trenutni glavni Muha, Andrej, sodi v 10. generacijo in glede na to, v kakšni kondiciji je oštarija (celo na ponedeljkov večer je bila glavna izba prijetno zapolnjena), imamo na sumu, da bo tudi 11. rod našel dovolj motiva za nadaljevanje zastavljene špure.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 3,7 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

  • Tedenski zakup ogleda člankov
    3,7 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

  • Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 14 EUR dalje: