Marcel Štefančič jr.

20. 3. 2015  |  Mladina 12  |  Kultura  |  Film

Sosedov fant

The Boy Next Door, 2015
Rob Cohen

Iliada.

Sosedov fant je še eden izmed holivudskih filmov, ki žensko pošlje domov. Še eden izmed filmov, ki ženski pokaže, kaj sme in česa ne. Jennifer Lopez igra učiteljico, ločenko z otrokom, ki se ji zgodi Usodna privlačnost, le da je sosedov sin – njen homme fatal (Ryan Guzman) – star šele kakih 19 let.

Najprej on priskoči na sosedsko pomoč njej, potem ona njemu, toda še preden se dobro pokadi, je že ne pusti stran. “Tako pa ne boš z mano,” bi lahko siknil, če bi hotel kanalizirati Glenn Close. Sporočilo: žensko, ki seksa, čaka kazen! Še toliko hujša, če seksa z mlajšim! Seksa lahko le v zakonu, z možem – in če se že ravno loči, mora ostati zvesta svojemu bivšemu možu! Ločitev ne pride v poštev! Čudno, da je Jennifer Lopez sploh pristala na to vlogo, kajti njeni agenti, menedžerji, odvetniki in osebni trenerji so v pogodbo povsem očitno dopisali klavzulo: Soigralec gospe Lopez v intimnih prizorih ne sme šlatati, kaj šele da bi jo slačil!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.