Petra Tihole

27. 3. 2015  |  Mladina 13  |  Kultura  |  Dogodki

45. teden slovenske drame, Prešernovo gledališče, Kranj

27/03—07/04

Teden slovenske drame je poleg Borštnikovega srečanja največji slovenski gledališki festival. V petek, 27. marca, se bo ob 20. uri začel s premiero Komedije o koncu sveta Evalda Flisarja v režiji Janeza Burgerja. Poleg osmih predstav, ki se bodo borile za nagrade, med katerimi je tudi Mrtvec pride po ljubico Svetlane Makarovič v režiji Jerneja Lorencija, in bogatega spremljevalnega programa bo na ogled tudi pet predstav iz tujine. Iz Indije denimo prihajajo uprizoritve Flisarjevih besedil Vzemi me v roke in Komedija o koncu sveta. S slednjo bo nastopilo tudi gledališče iz Avstrije. Z Žrelom Žanine Mirčevske se bo predstavilo makedonsko, z dramo Vladimir Matjaža Zupančiča pa izraelsko gledališče ...

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.