Denis Vičič

17. 4. 2015  |  Mladina 16  |  Družba

Dvojna merila

Novo vodstvo TV Slovenija uvaja nove normative, tudi na škodo programa

Neusmiljena Ljerka Bizilj

Neusmiljena Ljerka Bizilj
© Uroš Abram

Za novinarje informativnega programa Televizije Slovenije velja nenapisano pravilo, da morajo vsak mesec pripraviti vsaj 16 prispevkov. To pravilo zdaj nova direktorica televizije dr. Ljerka Bizilj v navezi z Bojanom Travnom spreminja. Objave zaposlenih in honorarnih sodelavcev bodo po novem točkovane. In če normiranje in vrednotenje prispevkov samo po sebi nista sporni, je težava, da so nove zahteve neuresničljive. Problematičen je tudi način, kako novo vodstvo ravna z novinarji, ki jih prek RTV-prispevka plačujemo vsi prebivalci. Strožji normativi naj bi bili le del načrta, kako se znebiti honorarnih sodelavcev, ki bi – večinoma – že morali biti v delovnem razmerju.

S spremembami je bilo uredništvo informativnega programa seznanjeno po načelu izvršenih dejstev. Novinarji so sicer imeli možnost dati pripombe k predlogu vodstva, a si je to pridržalo pravico, da jih ne bo upoštevalo. Ljerka Bizilj naj bi se zanašala na to, da ji bo svet delavcev, v katerem so predstavniki novinarjev v manjšini, v vsakem primeru potrdil zamišljeno.

Novinarji so enotni, da je predlog podcenjujoč do njihovega dela. Vsak mesec bi morali opraviti za 160 točk dela, ena točka je vredna 10 evrov bruto. Kot kaže »točkovnik«, bi plačo na primer upravičili s pripravo več kot 30 anket na mesec, ali več kot 25 poročil o kakem dogodku, ali 16 najvišje ovrednotenih obsežnejših prispevkov za Odmeve, kar je dejansko nemogoče, še posebej pa je nemogoče to narediti kakovostno.

Kot pravijo tisti, s katerimi smo govorili, Ljerka Bizilj, ki jo podpira tudi generalni direktor RTV Slovenije Marko Filli, meni, da je sodelavcev televizije in informativnega programa preveč. Da »kapacitete« niso izkoriščene. Strožje norme, ki si jih je zamislila, naj bi redno zaposlene prisilile delati, kot je treba, sicer bi sledila odpoved pogodbe ali degradacija. Ko bi več dela opravili zaposleni – ne glede na to, ali bi bilo to dovolj kakovostno –, pa bi ga manj ostalo za honorarce, ki bodo zato postali pogrešljivi.

Pa je sodelavcev res preveč? Kot pravijo naši viri, se ne podaljšujejo pogodbe tistim, ki že dlje časa delajo v informativnem programu in delo obvladajo, a se za isto delo uvajajo sodelavci tretjega programa televizije, katerega urednica je bila Ljerka Bizilj do prevzema direktorske funkcije.

Prav v uredništvu tretjega programa televizije je po tem, ko je prejšnje vodstvo televizije ukinilo oddajo Pogledi Slovenije, delo dobil sedanji pomočnik Biziljeve Bojan Traven. Takrat je v devetih mesecih prejel 25.500 evrov bruto. Če bi to hotel doseči po novih merilih, bi moral v povprečju na mesec opraviti za 280 točk dela. Ko je delal za Poglede Slovenije, je – vsaj glede na dohodek – opravil »kar za 540 točk dela« na mesec.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.