Sramota po Auschwitzu

V največjem nacističnem uničevalnem taborišču je umrlo 1,1 milijona ljudi, vendar večine storilcev niso kaznovali. Zdaj grozi, da bo zamujena še zadnja priložnost za kaznovanje krivcev za zločine proti človeštvu – gre za 30 pripadnikov enote SS.

Prihod madžarskih Židov v taborišče smrti leta 1944

Prihod madžarskih Židov v taborišče smrti leta 1944

Akcija je bila skrbno pripravljena. Preiskovalni uradi Severnega Porenja - Vestfalije, Bavarske, Hessna in Baden-Württemberga so družno udarili 19. februarja lani točno ob devetih. Preiskovalci so se s civilnimi vozili pripeljali na 12 krajev in osumljencem pokazali naloge za hišno preiskavo. Pred tem so preverili, ali imajo preiskovanci orožni list oziroma dovoljenje za ravnanje z eksplozivnimi sredstvi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.