Damjana Kolar

 |  Kultura

Mini poletje in Dan Križevniškega soseda

Danes, 27. junija ob 11.00 se v Mini teatru začenja 17. mednarodni festival za otroke Mini poletje, ki ga bo odprla predstava Na Noetovi barki ob osmih v režiji Roberta Waltla. Gre za humorno, a obenem provokativno obdelavo dobro znane biblijske zgodbe po besedilu Ulricha Huba, ki je zanj leta 2012 prejel tudi nacionalno judovsko knjižno nagrado za otroško in mladinsko literaturo.

Na Križevniški bodo že od 10. ure dalje potekale ustvarjalnice KUD Sredina, v delavnicah trgovine Rega Kvak igre z lego kockami, pri mojstru tiskarju iz tipoRenesansa boste izvedeli, kako se je tiskalo nekoč, Zavod za kiparstvo pripravlja predstavitev žganja keramike v peči na drva in vodstvo po razstavi Visoki ogenj-keramika žgana v peči na drva, Mestni muzej vas bo popeljal na brezplačen družinski obisk nove razstave Voda, Uredništvo pričesk Robert pa bo predstavilo razstavo pričesk. 

Ob 18.00 bo sledila najnovejša lutkovna predstava Alenke Gerlovič Jurček in trije razbojniki v režiji Roberta Waltla, ki prikazuje partizansko lutkovno gledališče, od 17.30 dalje pa bo v atriju Križevniške 2 na ogled razstava prstanov Aleksandre Atanasovski iz serije Human in Natura.

Večerno druženje bo v znamenju 3. Dneva Križevniškega soseda. Ob 20.00 bo v dvorani Mini teatra na sporedu še zadnja ponovitev predstave #pornographia v režiji Alena Prošića v letošnji sezoni, glasbenica in vizualna umetnica Neca Falk bo od 20. ure dalje na ogled postavila nekaj svojih del iz zadnjega obdobja, od 21. ure pa se bo nadaljevalo  z druženjem na ulici in L'indiescothèque DJ programom Radia Terminal. Za lačne in žejnje bo poskrbela Restavracija Shambala in Pub Pod Skalco.