Pozabljeni UTD

Ali je v Sloveniji zmanjkalo politične volje?

Nizozemsko mesto Utrecht bo začelo poskus, s katerim namerava ugotoviti, ali bi koncept univerzalnega temeljnega dohodka (UTD) v družbi deloval. Utrechtski poskus bo preverjal domnevo, da prejemniki UTD opuščajo zaposlitev, pravi dr. Igor Pribac z ljubljanske Filozofske fakultete. Skupina ljudi, ki že prejemajo socialno pomoč, bo na mesec dobivala po 900 evrov na posameznika oziroma nekoliko več na par ali družino. Od približno 300 ljudi, vključenih v poskus, jih bo 50 prejemalo pomoč brezpogojno, za tri druge skupine bodo veljali različni pogoji in pravila za prejemanje pomoči, poleg tega bo ena skupina kontrolna.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.