Staš Zgonik  |  foto: Uroš Abram

1. 7. 2015  |  Družba  |  Intervju

Smučarski trenerji me niso razumeli. Vedno sem veljal za nekakšnega bandita. V reprezentanci so bili poleg mene samo Gorenjci, tako da sem jaz kot edini Štajerec takoj obveljal za barabo.

Filip Flisar

Svetovni prvak v smučarskem krosu

Filip Flisar je eden najbolj priljubljenih slovenskih športnikov, ob tekmovalnem premoru, ki ga je napovedala Tina Maze, pa tudi daleč najuspešnejši aktivni slovenski smučar. Tekmuje v smučarskem krosu, razmeroma mladi disciplini, ki pa zaradi atraktivnosti hitro pridobiva gledalce. Pred tremi leti je že zmagal v skupnem seštevku svetovnega pokala, letos je postal še svetovni prvak. In to s prehitevanjem v zadnjem ovinku, z eno najbolj legendarnih predstav kateregakoli slovenskega športnika v zgodovini.

Podobno kot Tina Maze tudi on ne trenira pod okriljem smučarske zveze, sam skrbi tudi za sponzorje. Po zaslugi svojih uspehov s tem nima prevelikih težav, sploh v kombinaciji s svojo posrečeno pojavo. Brki so postali njegov zaščitni znak, on pa je postal zaščitni znak brkov.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

  • Tedenski zakup ogleda člankov
    3,7 €
  • Polletni zakup ogleda člankov
    75 €
  • Letni zakup ogleda člankov
    149 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.