Staš Zgonik  |  foto: Uroš Abram

1. 7. 2015  |  Družba  |  Intervju

Smučarski trenerji me niso razumeli. Vedno sem veljal za nekakšnega bandita. V reprezentanci so bili poleg mene samo Gorenjci, tako da sem jaz kot edini Štajerec takoj obveljal za barabo.

Filip Flisar

Svetovni prvak v smučarskem krosu

Filip Flisar je eden najbolj priljubljenih slovenskih športnikov, ob tekmovalnem premoru, ki ga je napovedala Tina Maze, pa tudi daleč najuspešnejši aktivni slovenski smučar. Tekmuje v smučarskem krosu, razmeroma mladi disciplini, ki pa zaradi atraktivnosti hitro pridobiva gledalce. Pred tremi leti je že zmagal v skupnem seštevku svetovnega pokala, letos je postal še svetovni prvak. In to s prehitevanjem v zadnjem ovinku, z eno najbolj legendarnih predstav kateregakoli slovenskega športnika v zgodovini.

Podobno kot Tina Maze tudi on ne trenira pod okriljem smučarske zveze, sam skrbi tudi za sponzorje. Po zaslugi svojih uspehov s tem nima prevelikih težav, sploh v kombinaciji s svojo posrečeno pojavo. Brki so postali njegov zaščitni znak, on pa je postal zaščitni znak brkov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.