Stanka Prodnik Božič

7. 8. 2015  |  Mladina 32  |  Kultura  |  TV

Šund poročila

Intimna poraščenost kot novica

Tema, zaradi katere se je med napovedjo celo voditeljici zapletel jezik

Tema, zaradi katere se je med napovedjo celo voditeljici zapletel jezik
© POP TV

Poraščenost ženskih intimnih predelov lahko verjetno postane prime time novica le v času kislih kumaric in samo v takšnem privesku informativne oddaje, kot je POP IN, ki bi ga nemalokrat lahko gledali z ugasnjenimi možgani. Zadnji julijski dan je prav tam POP-ov dopisnik iz Londona Brane Kastelic razglabljal o tem, da so poraščeni ženski intimni predeli spet v modi. Oh, my ...

Resda se POP IN rad loteva trivialnih tem in resda je na sporedu šestkrat na teden, kar je morda prevelik zalogaj za kakovosten nabor zanimivih novic iz sveta popularne kulture in vsaj polslavnih osebkov, a namesto da bi poleti POP TV zadevo razgibal z gosti v studiu, da bi pripravil svojo poletno sceno, nam streže z bluzenjem erotomana, ki ga je ta namesto v eni od svojih kolumn objavil kar v petkovih televizijskih poročilih.

»Bush is back, pravijo v Britaniji, v Ameriki in vsepovsod drugod,« je poročanje začel Kastelic. Kar je bila seveda šala, ker ne gre ne za Busha in ne za Busha mlajšega. Povod za novico o vrnitvi dlak je bil izid knjige britanske pisateljice Kathy Lette, ki svoj grmiček obožuje. Tega, da imamo tudi v slovenskem prevodu enega njenih prejšnjih romanov, dopisnik ni povedal, ker je bil preveč osredotočen na druge stvari.

So imeli težavo z vizualnim gradivom, s katerim bi podložili prispevek? So. Rešili so jo tako, da so prikazovali posnetke žensk v kopalkah, grmovja, živih mej, lovorikovcev, celo stročjega fižola. Nekajkrat smo lahko videli tudi olja na platnu z razgaljenimi, a v mednožju poraščenimi lepoticami, ki jih je kot ljubiteljski slikar ustvaril sam dopisnik Kastelic.

»Iz garderob telovadnic in plavalnih bazenov poročajo, da je vsepovsod vse več grmičkov in vrtičkov,« je novičaril, poročanje pa seveda zaključil z »za 24 ur iz Londona Brane Kastelic«. Vse, kar je lahko ob koncu dahnila voditeljica Ota Širca Roš, je bilo: »Oh, Brane.«

»Oh, Irma,« pa je vse, kar lahko rečemo po ogledu športa na Planet TV, kadar ga vodi Irma Kopič. Ta je zamenjala Natašo Gavranič, ki je prestopila na POP TV. In zamenjala jo je slabo. Ljubezen do visokih pet je žal edino, kar ju druži, sicer pa ima – resda čedna in stasita Kopičeva – težave z vsem po vrsti, od izgovarjave imen športnikov, za katere očitno sliši prvič, do izgovarjave besed, kot je »kvalifikacijski«, ki ji je uspela šele v petem poskusu.

Šport tako ali tako gledajo samo moški, za katere je pomembno le, da je voditeljica mlada, lepa in suha, a ne, Planet TV? Sanja Modrić z nacionalke ali Nika Mulec s POP TV sta postavili visoke standarde za voditeljice televizijskih športnih poročil in imata več kot desetletje delovnih izkušenj, pri čemer sta obe začeli kot novinarki. Tudi Kopičevi, ki je na Planet TV prišla z lokalnega medija, bi nedvomno pomagalo nekaj več kilometrine, ampak ali jo mora res nabirati pred gledalci osrednjih poročil?

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.