Hudo / Bonboni kokice
Sladkor z okusom pokovke
Saša Eržen
MLADINA, št. 34, 21. 8. 2015

© Saša Eržen
Bonboni tic tac, ki so jih včasih oglaševali s tem, da ima eden samo dve kaloriji, so na svetu že od leta 1969, nastopili pa so tudi v številnih filmih, na primer v Juno in Rimu z ljubeznijo, ter televizijskih serijah, kot so Prijatelji, Simpsonovi in Zdravnikova vest.
ŽELITE ČLANEK PREBRATI V CELOTI?
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Saša Eržen
MLADINA, št. 34, 21. 8. 2015

© Saša Eržen
Bonboni tic tac, ki so jih včasih oglaševali s tem, da ima eden samo dve kaloriji, so na svetu že od leta 1969, nastopili pa so tudi v številnih filmih, na primer v Juno in Rimu z ljubeznijo, ter televizijskih serijah, kot so Prijatelji, Simpsonovi in Zdravnikova vest.
Morda so jih prav zato letos, sicer v omejeni izdaji, začeli izdelovati z okusom pokovke, da bi jih lahko kot substitut grizljali pred tevejem ali v kinu. Oglas prikazuje par v kinu s škatlo kokic, ki jo bejba objestno zaluča čez ramo, da frčijo po gledalkah za njo, nato pa pred presenečenim tipom zaropota s škatlico bonbonov. Zakaj bi človek v kinodvorani rajši zganjal hrup z bonboni – po tem značilnem zvoku so dobili svoje ime – kot z manj glasnimi kokicami, ni jasno. Kar preseneča, je to, da imajo bonboni na začetku, če jih ližemo, dejansko okus po slano-sladkih kokicah. Več kot devetdeset odstotkov izdelka je sicer sladkor, količina soli je zanemarljiva, med sestavinami pa je tudi pokovka v prahu. Enaka teža kokic in bonbončkov je približno enako kalorična, pri čemer je seveda treba slednjih pogrizljati precej manj.