Goran Kompoš

 |  Mladina 34  |  Kultura  |  Plošča

Public Enemy: Man Plans God Laughs

2015, SPITdigital

Ob izidu novega albuma raperskih veteranov se je še enkrat pokazalo, da živimo v zelo čudnih časih. Neprimerljivo več kontroverznosti kot njihov trinajsti album, na katerem po treh desetletjih še vedno vpijejo o delitvi na črno in belo Ameriko, je pred nedavnim z resda nepremišljenim, apologetskim tvitom o Billu Cosbyju (čeprav verjetno nehote) povzročil zasedbin šef Chuck D. Toda to je le razlog več, da je novi album skupine Public Enemy še vedno zelo umesten. V času, ko se (mainstream) raperji praviloma ukvarjajo sami s sabo in s svojim kompleksom bogov, je prav, da se najde kdo, ki na aktualne (ameriške) socio-politične razmere opozarja iz širše perspektive. Četudi se zdi, da jih zares tako ali tako slišijo le somišljeniki ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.