Saša Eržen

4. 9. 2015  |  Mladina 36  |  Kultura  |  Hudo

Soba besa

Razbijalna protistresna terapija

© Arhiv Mladine

Sproščanje napetosti z uničevanjem inventarja v najetih sobah ni priljubljeno le pri razvpitih ameriških zvezdnikih, tudi navadnim smrtnikom zna nebrzdano razbijanje predmetov okoli sebe izboljšati počutje, le da si tega običajno ne morejo privoščiti.

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo kdo spomnil oddajanja sob, v katerih se da katarza dosegati na destruktiven način. Najprej so se v sobi jeze sproščali v teksaškem Dallasu, pred tremi leti sta sobo besa v garaži v Novem sadu odprla dva zaslužka željna srbska srednješolca, zdaj pa se nad krožnike, stole in vaze z bejzbolskimi kiji spravljajo tudi v kanadskem Torontu. Soba besa je odprta od šestih popoldne do desetih zvečer, ob koncu tedna pa lahko obiskovalci začnejo s kiji udrihati že dopoldne. Posamezni termin traja pol ure, zaščitna oprema je obvezna. Vsak jeznoritež ima na voljo pet krožnikov; če je raven stresa, ki se ga želi znebiti v sobi, višja, si lahko nabavi dodatne predmete z menija. Baje razmišljajo tudi o mobilni enoti, s katero bi prišli naproti tistim, ki po dvanajsturnem delovniku zapuščajo službo in potrebujejo hitro sprostitev.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.