Klemen Košak

11. 9. 2015  |  Mladina 37  |  Politika

Revizionistična koalicija

SDS in Heimatdienst

Prijatelji – SDS in Heimatdienst

Prijatelji – SDS in Heimatdienst
© Franziska David, Woche.at

Marca so se srečali predstavniki koroškega Heimatdiensta in SDS. Prve je zastopala predsednik Josef Feldner in namestnik Franz Jordan, v imenu SDS pa so prišli poslanec Franc Breznik, poslanka Alenka Jeraj, Matej Hlebš in Andrej Ajdič, predsednik Kulturnega društva Celje ob Savinji, organizacije prebivalcev Slovenije nemškega rodu. Šlo je za »neuradno razpravo«, ki naj bi vodila k »ustvarjanju ozračja medsebojnega zaupanja«, so sporočili iz Heimatdiensta. Med temami pogovora je imela prednost »teroristična dejavnost Udbe na Koroškem«. »Za Heimatdienst, ki je bil sam tarča Udbe, je zelo pomembno, da se stvari popolnoma razjasnijo, ne da bi se pri tem odpirale nove rane,« je povedal Feldner.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.