Klemen Košak

18. 9. 2015  |  Mladina 38  |  Politika

»Skrb vzbujajoče«

Ob podatkih o ekonomski svobodi smo res lahko zaskrbljeni – zaradi tega, kako o njih poročajo mediji

Delavci in delavke v Revozovi tovarni avtomobilov so plačani dovolj slabo, da so si francoski delavci zaradi njih znižali plače

Delavci in delavke v Revozovi tovarni avtomobilov so plačani dovolj slabo, da so si francoski delavci zaradi njih znižali plače
© Uroš Abram

Kdor je na začetku tedna spremljal slovenske medije, ve, da so najnovejši podatki o ekonomski svobodi v Sloveniji »skrb vzbujajoči«, kot se je izrazila voditeljica Odmevov na Televiziji Slovenija Rosvita Pesek. Slovenija je padla za šest mest – na 111. mesto, ki si ga deli z Nigerijo in Kitajsko. Kot je povedala Tanja Porčnik z Visio instituta, je Slovenija tako slaba predvsem zaradi velike javne porabe ter »enega najbolj rigidnih trgov dela na svetu«. Zato je skrajni čas za »krčenje neučinkovite države, odpravo administrativnih ovir, zniževanje obdavčitve dela in sprostitev trga dela«. To sta podprla predsednik Gospodarske zbornice Samo Hribar Milič in gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.