Maja Novak

Maja Novak

 |  Mladina 40  |  Ihta

Nespodobnost

Nenavzočnost kulture v vsakdanjem življenju slej ko prej doseže vrhunec v etični slepoti

Po pravici povedano, nočem. Nočem pisati o beguncih, pa ne le zato, ker o njih v resnici nič ne vem. (Mimogrede, mar ni čudno, da jih do zdaj, kolikor mi je znano, na njihovi odisejadi še ni spremljal niti en novinar, ki bi se jim pridružil kje v Turčiji in z njimi vztrajal vse do Brandenburških vrat, pri tem pa pešačil kot oni, spal tam kot oni in jedel kot oni, morda kdaj kak kilometer v naročju nesel kakega otroka? Potihoma sumim, da take reportaže še nismo dobili zato, ker bi bila za širšo, resničnostne šove goltajočo javnost premalo zanimiva, da bi komercialno – čudežna beseda! – upravičila svoj nastanek.) Ampak nepoznavanje begunskega life styla ni edini razlog, da raje ne bi pisala o tem. V glavnem je po sredi to, da so o »migrantih« že pisali in govorili vsi drugi, vsi lastniki računalnikov in pametnih telefonov, ki so kdaj slišali za izraz spletni forum. Ti pa o beguncih kajpak vedo vse.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.