Klemen Košak

2. 10. 2015  |  Mladina 40  |  Politika

Brez pomoči

Zapirajo se vrata, za katerimi so pomoč našli izkoriščani tuji delavci

Začetek gladovne stavke tujih delavcev kočevskega podjetja Prenova

Začetek gladovne stavke tujih delavcev kočevskega podjetja Prenova
© Borut Peterlin

Božidara Sarčadžieva z bolgarskega veleposlaništva v Ljubljani je za Televizijo Slovenija povedala, da bolgarski delavci niso izkoriščani samo pri nas, vendar le tu državni organi naredijo premalo, da bi ustavili delodajalce, ki kršijo delovnopravno zakonodajo. Tako kot Bolgari tudi drugi tuji delavci v Sloveniji privolijo v večje izkoriščanje kot stalni prebivalci, ker so slabše obveščeni in ker bi jim bilo v domovini še slabše. Ker Slovenija zanje ne naredi dovolj, so prepuščeni delodajalcem, ki jim zakonodaja pri obravnavanju delavcev ne pomeni veliko.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.