Staš Zgonik

16. 10. 2015  |  Mladina 42  |  Družba

Bančna kriza

Prvi zasebni ponudnik shranjevanja popkovnične krvi zaprl vrata

Podjetju Neocelica je od leta 2007, ko je prvo v Sloveniji začelo ponujati zasebno shranjevanje z matičnimi celicami bogate popkovnične krvi novorojenčkov, vzorce zaupalo in za hrambo dobro plačalo več kot 5500 staršev. Prepričevali so jih z obljubami o neverjetnem potencialu za zdravljenje številnih bolezni, čeprav so obljube temeljile zgolj na morebitnem pričakovanem napredku v znanosti in medicini, ne pa na dejansko dokazanih in danes uporabnih terapijah. Prežali so na ranljive bodoče starše in prezentacije izvajali tudi v okviru javno financiranih šol za starše znotraj javnih zavodov. Še junija letos so pripravili nagradno igro, s katero so 5555. stranki podelili brezplačno shranjevanje popkovnične krvi.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.