Saša Eržen

16. 10. 2015  |  Mladina 42  |  Kultura  |  Hudo

Jojo joga

Samopospravljalna podloga

© Arhiv Mladine

Po jogi ali pilatesu je očitno tako naporno zviti blazino, na kateri smo telovadili, da so si morali izmisliti prvo podlogo za jogo ali fitnes na svetu, ki se po končani vadbi zloži oziroma zvije kar sama.

Res, komu se po seansi joge še da iti na kolena ali se pripogibati in uporabljati roke za zvijanje blazine? Vse, kar moramo pri podlogi z zgovornim imenom yo yo mat, narediti, je to, da jo obrnemo okoli, na spodnjo stran. In – frrrr – zarola se v čvrsto rolico, ki jo z lahkoto nosimo naokoli brez torbe. Tudi raztegnemo jo enostavno, le odvijemo jo na tla ter spredaj pogladimo po robu, da jo fiksiramo. Ker ima jojo podloga v robovih vgrajen fleksibilen kovinski trak – tak, kot ga poznamo iz zapestnic, ki se iz popolnoma zravnanega stanja zvijejo v hipu, ko se z njimi dotaknemo zapestja ali gležnja, saj jih pri nas uporabljajo predvsem kot odsevne trakove za kolesarje –, se med vadbo niti malo ne viha. Zadeva je za zdaj še prototip, a se bodo lahko že naslednji mesec po njej valjali prvi kupci, saj je na platformi za množično financiranje Kickstarter skoraj za dvakrat presegla prvotno želeni znesek.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.