Borut Mekina

 |  Mladina 44  |  Ekonomija

Naši Che Guevare

Svoboda in emancipacija v času slabe banke

Janne Harjunpää, projektni menedžer v slabi banki

Janne Harjunpää, projektni menedžer v slabi banki
© Saša Despot, Žurnal24

Izjava Finca Janneja Harjunpääja, projektnega menedžerja v slabi banki, ki za 80-odstotni delovni čas dobiva več kot 20 tisoč evrov na mesec, češ tega napora ne zmorem več, »najdite si svoje Che Guevare«, borce za svobodo – je ena izmed boljših ponazoritev vloge in položaja slabe banke v Sloveniji. Kdor misli, da je šlo za lapsus ali za neposrečeno primerjavo, morda izrečeno v trenutku duševne in telesne izčrpanosti, se hudo moti. Ne, Harjunpää je bil čisto trezen. Govoril je, kar govori tudi slovensko združenje Svetilnik, »društvo za promocijo svobode«, torej skupina slovenskih neoliberalcev, ki promovira lestvico »ekonomske svobode«. Govoril je, kar govorijo tudi številne izdatno financirane mednarodne organizacije, ki promovirajo sodobni liberalizem. Govoril je isti jezik, kot ga govorijo tisti, ki poudarjajo potrebo po »odpiranju« Slovenije v svet, ki poudarjajo potrebo po strpnejšem odnosu do (teh) tujcev, do mednarodnih tujih naložb in podobno.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.