Klemen Košak

6. 11. 2015  |  Mladina 45  |  Družba

Dobra dediščina socializma

Slovenija je tretja v Evropi po deležu družin, v katerih največ zasluži ženska

Britanski nevladni inštitut za raziskave politik je opravil analizo, v kateri je tudi podatek, da je Slovenija tretja v Evropi po deležu družin, v katerih ženska zasluži več denarja kot moški. Takih družin je v Sloveniji 42 odstotkov, deset odstotnih točk nad evropskim povprečjem. Podatki so iz leta 2013, zato je treba upoštevati, da so v času krize najprej odpuščali v tistih gospodarskih dejavnostih, kjer so prevladovali moški, opozarja profesorica na ljubljanski fakulteti za družbene vede Aleksandra Kanjuo Mrčela. Pomembno je tudi, da je veliko žensk zaposlenih v javnem sektorju ter v storitvenih podjetjih, kjer so povprečne plače višje.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.