S pištolo v zapor

V tedniku Mladina je bil dne 6. 11. 2015 na 11. strani objavljen članek z naslovom »S pištolo v zapor«, h kateremu je potrebno dodatno pojasnilo, saj je interpretacija odgovora Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij v pričujočem članku zavajajoča.

Ne drži namreč, da bi v našem odgovoru potrdili navedbe, da je obsojenec Snežić nosil orožje v zapor in da bi »odgovorni v zaporu obsojenca prijazno prosili« naj tega ne počne več. Imenovani obsojenec je v razgovoru ob nastopu zaporne kazni povedal, da ima v posesti varnostno in športno orožje, za katero ima ustrezna dovoljenja. Opozorjen je bil, da v skladu s hišnim redom na območju zavoda orožja ne sme imeti pri sebi niti ga po naših podatkih ni nikoli vnašal v zavod. Pravila glede dovoljenih predmetov, ki jih smejo obsojenci imeti v zavodu, so nedvoumna in jasna ter enaka za vse obsojence. Zavračamo namigovanja, da »smo bili v zaporu res zelo korektni« do obsojenca in bi ga na kakršen koli način privilegirano obravnavali. V primeru zaznanih kršitev bi nemudoma ukrepali skladno s pristojnostmi, še enkrat pa poudarjamo, da v konkretnem primeru kršitve niso bile ugotovljene.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.