Damjana Kolar

 |  Kultura

Deset dogodkov od četrtka do sobote

Izbor kulturnih dogodkov od 17. do 19. decembra.

Četrtek, 17. december

V Projektnem prostoru Aksioma v Ljubljani bo ob 19.00 otvoritev projekta Zamik časa: Kemobrionični vrt, avtorjev Robertine Šebjanič in Aleša Hienga–Zergona, ki ga bo s predavanjem in vodenim ogledom pospremila Ida Hiršenfelder.

V Cankarjevem domu v Ljubljani bo ob 19.30 premiera norčave komedije Čisto nova zaveza, ki svetopisemsko izročilo postavi povsem na glavo. Režija: Jaco van Dormael

V Menzi pri koritu na Metelkovi bo ob 22.00 koncert skupine Demolition Group. Ponovitev: 18. decembra ob 22.00

NCkvVasSomY

Petek, 18. december

V KGLU Slovenj Gradec bodo ob 18.00 odprli razstavo Fantastični prasvetovi ob 90. letnici umetnika Štefana Planinca, ki velja za enega najpomembnejših slikarjev fantastične in nadrealistične figuralike ter mojstra knjižne ilustracije.

V Projektnem prostoru DUM v Ljubljani bodo ob 19.00 odprli razstavo Situacija Dogville, na kateri se bodo predstavili: Andrea Knezović, Ana Legčević, Iza Pavlina in Anže Sever.

© Iza Pavlina

V Domu kulture Kamnik bo ob 20.00 nastopila noise rock skupina Nikki Louder, ki bo premierno predstavila najnovejši album Trout.

gPZ4wlZ2T4

V Galeriji Photon v Ljubljani bodo ob 20.00 odprli razstavo Bojana Salaja z naslovom Stare/Nove (Konstrukcije), na kateri so predstavljena dela, deloma zasnovana na začetku njegove avtorske poti, deloma pa povsem nova in vsebinsko aktualna.

V Kinu Šiška v Ljubljani bo od 20.30 dalje potekala avantgardna prednovoletna zabava Kina Šiška, Mladine in Gledališča Glej. Za predjed bo 30 let Mladininega Rolanja po sceni, sledil bo nastop britanske pevke Ebony Bones in DJ set.

kvOC3nPHzIE

Sobota, 19. december

V Stari mestni elektrarni-Elektro Ljubljana bo ob 20.00 na ogled predstava Vse, kar smo izgubili, medtem ko smo živeli v izvedbi kolektiva Beton Ltd. (Katarina Stegnar, Branko Jordan, Primož Bezjak). Ob 21.30 bo sledil Bunkerjev novoletni ples z DJ Lili Put Put.

© Borut Peterlin

V MKK Črnomelj bo ob 22.00 koncert legendarne metliške punk skupine Indust Bag, ki so se oktobra z novim albumom "Kontra Kontroli" vrnili na koncertne odre.

GGLRFhDqN3c

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.