Damjana Kolar

 |  Kultura

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Izbor dogodkov od 24. do 27. decembra.

Četrtek, 24. december

V Klubu K4 v Ljubljani bo od 22.00 dalje potekal večer 1605 @K4, na katerem bodo nastopili: Technasia, Tomy DeClerque, F. Sonik, Kareem Da-Li, Abakbeat, Dipsas.

Lds5TenFRxs

Petek, 25. december

V Dvorani Gustaf v Mariboru bo ob 20.00 festival Garage Explosion 2015, na katerem bodo nastopili: Repetitor, Messerschmitt, The Giraffe Men, Hosenfefer, Clockwork Psycho, Psycho-Sonic Boris & Hosenfefer.

Tx-IO9h67zs

V MIKK Murska Sobota bo ob 22.00 na tradicionalnem božičnem koncertu nastopila zasedba Prismojeni profesorji bluesa.

8dBig8upbxM

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo v okviru Kurzschluss ob 22.00 nastopil Magnifico. Gostje: ShazaLaKazoo in Sestre

otcpThCDozk

V Gala hali na Metelkovi v Ljubljani se bo ob 23.00 začel Rapetek 116, na katerem se bodo kot DJ-ji predstavili: Klemen Klemen, N'toko, Zlatko, Doša.

Sobota, 26. december

V Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani bo ob 20.00 na ogled kabaret Patty Diphusa: izpovedi porno dive, ki je nastal po motivih kratkih zgodb Pedra Almodovarja. Priredba in režija: Ivana Djilas, nastopajo: Boštjan Gombač, Žiga Golob, Sergej Randjelović. Ponovitev: 27. decembra ob 20.00

V DomuKULTure MuziKafe na Ptuju bo ob 20.00 koncert zasedbe Marko Hatlak & Kapobanda, ki preigrava balkanske, ciganske, irske ljudske pesmi in klasike. 

V Menzi pri koritu na Metelkovi bo ob 21.00 potekal Praznični impro special v angleščini. Improvizatorjem Improvizacijskega gledališča Ljubljana se bo pridružil kanadski duet Ben Gorodetsky in Lisa Farlow.

Nedelja, 27. december

V SNG Drama Ljubljana bo ob 17.00 v okviru cikla Drama Akustika nastopila skupina Bossa de Novo. Gosta: Urška Taufer (glas) in Denis Beganović (pozavna).

YvLOE0jNLuI

V Centru kulture Španski borci v Ljubljani bo ob 19.00 premiera predstave ekipe No!training Laba z naslovom Variacije na Počasnost: TIME-OUT. Ob srečevanju z romanom Milana Kundere Počasnost se sprašuje o prav tem srečanju, pa tudi o srečanju, ki se (lahko) zgodi v gledališču in o srečevanjih nasploh (ljudi, pojmov, vsebin, tem, časov). O lastnih motivih za ustvarjanje, o logiki igre namesto logiki dela, o zasičenosti in o praznini, o hitrosti in počasnosti, o lenobi, o naših predstavah o stvareh in o stvareh samih, o tragičnem in o komičnem. O tem kar je bilo, kar je in kar še bo. Ustvarjalci in izvajalci: Barbara Kanc, Barbara Ribnikar, Jan Rozman, Kaja Lorenci, Katja Legin, Nataša Živković.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.