Damjana Kolar

 |  Kultura

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Izbor dogodkov od 7. do 10. januarja.

Četrtek, 7. januar

V Cankarjevem domu v Ljubljani bodo ob 13.00 v okviru cikla Oblikovalska identiteta razstavo gledaliških kostumografij in scenografij Barbare Stupica.

V Mini teatru Ljubljana bo ob 18.00 premiera intermedijske predstave Kakčeve dogodivščine (Zgodba o kakcu), ki je nastala po zgodbi Kakec, švedske avtorice Pernille Stalfelt. Zgodba duhovito in zabavno ter brez zadržkov in tabujev pojasnjuje temo, ki otroke neverjetno zanima in zabava. Režija: Ivica Buljan

© Toni Soprano

V Kinu Bežigrad v Ljubljani bo ob 19.00 premiera vesterna Podlih osem. Režija: Quentin Tarantino

gnRbXn4-Yis

V AS Galeriji v Ljubljani bodo ob 19.00 odprli razstavo fotografij Arneta Hodaliča z naslovom Izginjajoča ljudstva reke Omo, ki je nastala v sodelovanju s fotografinjo Katjo Bidovec. Na ogled bodo fotografski portreti izginjajočih ljudstev Etiopije.

V Slovenski kinoteki v Ljubljani bo ob 19.00 projekcija filmov in videov Jasne Hribernik in Nataše Prosenc Stearns.

V Plesnem teatru Ljubljana bo ob 20.00 premiera plesne predstave PlesIšče, avtoric Jane Menger in Maše Kagao Knez, ki sta se tokrat prvenstveno posvetili vse prevečkrat prezrti vsebini, formi, dinamiki in veščini plesnega jezika.

Petek, 8. januar

V Mestni galeriji Nova Gorica bodo ob 19.00 odprli razstavo Žige Kariža z naslovom Freud in jaz, sama. Avtor se v najnovejši slikarski seriji opira na Matissovo serijo štirih aktov (Nu Bleu I-IV) iz leta 1952.

V Hostlu Celica v Ljubljani bo ob 21.00 nastopila zasedba Transylvanian Folk Eaters, ki jo sestavljajo člani European Symbolic Orchestra in Terrafolk.

tBk3kvj3FFU

Sobota, 9. januar

V Klubu Gromka na Metelkovi bo ob 20.00 nastopila britanska crust skupina Doom. Predskupini: Đornata in Human Host Body (Slo)

JEqKiw9pKY0

Nedelja, 10. januar

Na ljubljanskem gradu bodo ob 18.00 odprli razstavo čeških marionet iz konca 19. stoletja, tipičnih primerkov "družinskega gledališča" iz sredine 20. stoletja in sodobnih lutk gledališča Buchty a Loutky. Avtor razstave: Marek Bečka

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.