Peter Petrovčič

8. 1. 2016  |  Mladina 1  |  Družba

Begunci so tudi otroci

Ciciban o begunski krizi

Ciciban, leposlovna in poučna revija, namenjena otrokom v prvi triadi osnovne šole, se je v zadnji številki dotaknil begunske krize. Seveda skozi oči otrok, ki s starši, prijatelji, včasih pa tudi sami potujejo z nevarnih območij v Evropo. »Otroci ne razumejo, zakaj se dogajajo hude stvari. Ne razumejo, zakaj niso več doma. Ne vedo, kam gredo. Strah jih je. Bojijo se uniform, kričanja in zvoka helikopterjev. Utrujeni so od potovanja. Dostikrat so lačni in premraženi« je med drugim zapisal avtor besedila Erik Valenčič. »Srečni so že, če se na tej težki poti lahko stisnejo k mami, očetu. Če ju še imajo. Prav je, da odrasli naredimo vse, kar zmoremo, da bi se trpljenje na svetu zmanjšalo«. Tekst je opremljen s pretresljivimi fotografijami Boruta Krajnca.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.