Klemen Košak

8. 1. 2016  |  Mladina 1  |  Politika

Napad na ministrico, drugič

V iskreni razpravi nasprotniki ministrice za zdravje ne bi mogli prepričati ljudi

Oktobra 2015 se je ministrica srečala s predstavniki sindikatov zdravstvene nege

Oktobra 2015 se je ministrica srečala s predstavniki sindikatov zdravstvene nege
© Borut Krajnc

Medicinski tehnik Vili Brus dela v bolnišnici v Šempetru pri Novi Gorici, tako kot anesteziolog Konrad Kuštrin, predsednik sindikata zdravnikov Fides. Brus je po političnem prepričanju veliko bolj na levi kot Kuštrin in ima tudi jasna stališča do zdravstvenega sistema. »Javno in zasebno zdravstvo morata biti strogo ločena,« je povedal v torek po telefonu, »o tem sva se s Kuštrinom že večkrat skregala.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

 • Klemen Košak, Mladina

  Napad na ministrico, drugič

  V članku z naslovom »Napad na ministrico, drugič«, ki je bil objavljen v prvi letošnji številki Mladine sem napačno navedel, da Slavica Mencinger v strateškem svetu za področje zdravstvene in babiške nege zastopa Strokovno združenje izvajalcev zdravstvene in babiške nege. Slavica Mencinger je članica Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije ter podpredsednica Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije. Več