Damjana Kolar

 |  Kultura

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Izbor dogodkov od 14. do 17. januarja.

Četrtek, 14. januar

V Zgodovinskem atriju Mestne hiše v Ljubljani bodo ob 18.00 odprli razstavo slik Vojna in mir, avtorice Marinke Radež.

V Slovenski kinoteki v Ljubljani bo ob 18.00 premiera dokumentarnega filma Prava cena, ki pripoveduje zgodbo o oblačilih, ki jih nosimo, o ljudeh, ki jih izdelujejo in učinku, ki ga ima tekstilna industrija na ta planet. Režija: Andrew Morgan. Po projekciji sledi okrogla miza o modni industriji ter posledicah pretirane potrošnje oblačil.

OaGp5_Sfbss

V Galeriji TIR v Solkanu bodo ob 20.00 odprli razstavo Andra Banovca z naslovom Serotonin Addiction. Serija obsega 18 grafik velikega formata v grafični tehniki litografije in globokega tiska na papir. Avtor skozi grafike jasno sporoča temeljno vprašanje, pojem sreče in zadovoljstva skozi različna družbena stanja, ki postane nazorno s pomočjo literarnih citatov, kadrov iz filmov ter simbolike.

V Cankarjevem domu v Ljubljani bo ob 20.30 premiera filma Glasnejša od bomb. Priprava razstave, posvečene sloviti vojni fotografinji Isabelle Freed, tri leta po njeni nepričakovani smrti naposled združi njenega moža in oba sinova. Režija: Joachim Trier

1-Yw5clD4yU

Petek, 15. januar

V Gala hali na Metelkovi v Ljubljani bo ob 22.00 v okviru serialke Pozor! Nov bend na vidiku! nastopila španska heavy soul skupina The Faith Keepers. Sledi Pikantna enolončnica: Woo-D in Udo Brenner.

HNXvmpg8WPY

V MMC Kibla Maribor bo ob 20.00 koncert skupine Aphra Tesla Operating System Incorporated.

DKsAwsoMO5k

V SSG Trst bo ob 20.30 premiera kafkovske groteske Pes, noč in nož, mladega bavarskega dramatika Mariusa von Mayenburga. Gre za zgodbo slehernega človeka, ki se sprašuje, od kod prihaja, kdo je in kam gre. Gre za intimo posameznika, ki se v predsmrtni sanjski blodnji sooča s svojimi najhujšimi strahovi, predeluje svoje grehe in prebavlja školjke, s katerimi se je zastrupil. Režija: Matjaž Farič

Sobota, 16. januar

V Drama Kavarni v Ljubljani bo ob 20.00 koncert skupine Radio Mondo.

0eGUSKBxD0o

V Gala hali na Metelkovi v Ljubljani bo ob 22.00 nastopila domača skupina Can Of Bees, ki igra mešanico garažnega rocka, punka in bluesa. Po koncertu: DJ Swingy in DJ Dottore

Z42nnY9Kfrs

Nedelja, 17. januar

V Mini teatru v Ljubljani bo ob 18.00 otvoritev 2. Festivala strpnosti s projekcijo filmov Wiener Blut (r. Zlatko Bourek, Pavao Štalter) in Mi smo mladi. Mi smo močni. (r. Burhan Qurbani).

gVV5tujO4DA

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.