Damjana Kolar

 |  Kultura

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do sobote

Izbor dogodkov od 21. do 23. januarja.

Četrtek, 21. januar

V Galerija Meduza v Kopru bodo ob 18.00 odprli skupinsko razstavo Fotomorgana 6, na kateri se bodo predstavili: Jernej Skrt, Boštjan Pucelj, Tanja Verlak, Mirta Kokalj, Špela Volčič in Maša Lancner.

© Tanja Verlak

V Vodnikovi domačiji v Ljubljani bodo ob 19.00 odprli razstavo Besede kot barve, barve kot besede. Likovni sprehod po poeziji, ki predstavlja stik dveh umetniških izrazov, poezije in vizualne umetnosti in prepleta besedo z njeno podobo, poetičnost z likovnostjo, črko s črto. Razstavo bo odprla vizualno-prostorska postavitev Oda na manhattanski aveniji pesnikov Primoža Čučnika in Gregorja Podlogarja ter vizualnega umetnika Žige Kariža.

© Srečko Kosovel

V Cankarjevem domu v Ljubljani bo ob 19.30 premiera Verdijeve opere Otello o smrtonosnem ljubosumju in iskreni ljubezni, ki je nastala v koprodukciji SNG Opera in balet Ljubljana in Cankarjevega doma. Režija: Manfred Schweigkofler, glasbeni vodja in dirigent: Jaroslav Kyzlink

© Darja Štravs Tisu

V Slovenski kinoteki v Ljubljani bo ob 20.00 otvoritev retrospektive Mladost v očeh Renata Castellanija, ki jo bodo odprli s projekcijo filma Pod rimskim soncem.

uQ_oeIkxST4

V Kinu Šiška v Ljubljani bo ob 20.00 v okviru preddogodka MENT Ljubljana nastopil Manu Delago Handmade, ki bo predstavil projekt Silver Kobalt. Predskupina: All Strings Detached (Slo)

El8tQfRq-gE

V Cankarjevem domu v Ljubljani bosta ob 20.00 v okviru cikla Glasbe sveta nastopila Ballaké Sissoko in Vincent Ségal, virtuoza na kori in violončelu, ki bosta predstavila svoj drugi skupni album Musique de nuit.

b8lhwx6nc0Y

Petek, 22. januar

V UGM Studiu Maribor bodo ob 19.00 odprli razstavo Zipped Worlds: Fotografija v javnem prostoru. Gre za projekt Centra za sodobno fotografijo Photon in Trieste Contemporanea, v katerem kuratorska skupina raziskuje nove koncepte javnega in privatnega. V projektu sodeluje 12 avtorjev oziroma avtorskih skupin iz različnih evropskih držav. Kustosa razstave: Giuliana Carbi & Dejan Sluga

© Dario Belić

V Galeriji Škuc v Ljubljani bodo ob 20.00 odprli razstavo Alena Floričića, na kateri bodo predstavljena video dela, nastala od leta 1998 do 2015.

V Klubu Gromka na Metelkovi v Ljubljani bo ob 21.00 nastopila noise rock skupina Nikki Louder, ki bo predstavila zadnji album "Trout." Predskupina: Spock Studios. Po koncertu sledi DJ dvoboj založb, ki sta sodelovali pri nastajanju albuma Nikki Louder: Ritchpe (Moonlee) vs Sarabizara (RŠ)

D88jUeSj0gE

Sobota, 23. januar

V Menzi pri koritu na Metelkovi v Ljubljani bo ob 22.30 nastopila srbska ženska punk skupina Replicunts. Predskupina: Once Was Never (Slo)

d7VBVQYN_24

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.