Damjana Kolar

 |  Kultura

Foto album Igorja Škafarja

Igorja Škafarja najbolje poznamo kot avtorja Mladinine rubrike Ulica, tokrat pa se bo v Cankarjevem domu (otvoritev 27. januarja ob 20.00) predstavil s samostojnim projektom, ki združuje obe dejavnosti, s katerima se ukvarja zadnjih deset let: fotografijo in glasbo. V svojem studiu je posnel album z desetimi skladbami, vsako med njimi pa je tematsko podprl s fotografijo velikega formata v črno-beli tehniki.

Fotografije so inscenirane, zato je pri realizaciji sodeloval z lučnim mojstrom, maskerjem, stilistom, igralci-statisti, posnete pa so bile na različnih prizoriščih. Na razstavi bodo ob fotografijah postavljeni predvajalniki zvoka, tako da bodo obiskovalci lahko ob ogledu vsake podobe poslušali tudi njeno skladbo. S tem ko razume in obvlada oba jezika – tako fotografskega kot glasbenega, ko uporablja kode obeh umetniških zvrsti, Škafar v fotografski medij prinaša zanimivo umetniško sintezo.

Več o njegovem dosedanjem delu si lahko preberete v portretu Vanje Pirc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.