Sam svoj grobar

Na koncu sicer zanimivega članka “Sam svoj grobar” Borut Mekina navaja razloge zakaj bi moral odstopiti finančni minister Dušan Mramor.

Gre za nekakšen non sequitur, ker je članek namenjen pretežno širšemu prikazu problematike “famoznih” dodatkov, ne pa analizi neuspešnih predlogov za spremembe v davčnem sistemu. Upoštevajoč dejstvo, da neuspeh uvedbe davka na nepremičnine nima nikakršne zveze z dr. Mramorjem, je za neuspeh drugih – relativno minornih – predlogov in korekcij davčnega sistema res absurdno zahtevati ministrovo glavo! Ne zagovarjam določenih napak, ki jih je dr. Mramor napravil, in ki jih je tudi javno obžaloval, ne morem se pa izogniti občutku, da gre za zelo načrtno gonjo proti ministru, z namenom destabilizacije tako te vlade kot tudi Slovenije. Osebno menim, da redko kateri od visokošolskih učiteljev, ki so (ali so bili) na ministrskih položajih uživa takšen strokovni ugled in ki ima takšne strokovne kompetence za vodenje najzahtevnejšega ministrstva vsake vlade. Ne nazadnje, to kaže tudi visoko priznanje, ki ga je dr. Mramor pred nedavnim prejel.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.