Goran Kompoš

 |  Mladina 5  |  Kultura  |  Dogodki

Kje se skrivajo mladi?

Kako je ameriški sint obsedenec Com Truise privabil in navdušil mlado občinstvo

Zvezdniški Com Truise z nostalgično sintovsko melodiko in počasnimi, nafankiranimi ritmi

Zvezdniški Com Truise z nostalgično sintovsko melodiko in počasnimi, nafankiranimi ritmi

Odgovor na vprašanje v naslovu bi se prejšnji četrtek zagotovo glasil: »Na koncertu ameriškega producenta in glasbenika Coma Truisa.« Ko smo nekaj ur pred dogodkom izvedeli, da so organizatorji koncert, napovedan za malo dvorano ljubljanskega Centra urbane kulture Kino Šiška, zaradi velikega povpraševanja prestavili v tamkajšnjo veliko dvorano, smo bili sicer v dvomih. Je to res potrebno? Com Truise, ameriški glasbenik, ki se je v svojem umetniškem imenu pošalil iz igralca Toma Cruisa, pač sodi v tisto trendovsko kategorijo glasbenikov, s katerimi si mladi dvigujejo (glasbeno) kredibilnost med sovrstniki, zato je tako rekoč samoumevno, da se je za njihove koncerte denimo treba pofočkati na Facebooku. Pa če se jih imaš potem namen udeležiti ali ne. In res, ko je v četrtek nekajdesetglavo gručo z izborom različnih sintovskih izpeljank začel ogrevati domači didžej Felis Catus (Your Gay Thoughts), je bilo videti, da bo velika dvorana precej prazna. Toda ko je na oder stopil osrednji gost, se je v hipu popolnoma napolnila. In to z v povprečju precej mlajšim občinstvom, kot smo ga praviloma vajeni na domačih uveljavljenih koncertnih prizoriščih.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.