Visoki stroški večnega življenja

Koliko ljudi bo moralo umreti, da bodo elite živele večno

Zoltan Istvan, kandidat Transhumanistične stranke na volitvah za ameriškega  predsednika med kosilom v Phoenixu v Arizoni

Zoltan Istvan, kandidat Transhumanistične stranke na volitvah za ameriškega predsednika med kosilom v Phoenixu v Arizoni
© Profimedia

»Nič ni manj človeškega od stalnega strahu, da boste umrli. Kdo pravi, da moramo umreti? Kje je dokaz? To, da so vsi drugi umrli, še ne pomeni, da boste umrli ali pa da bi morali umreti. Ko bom čez tisoč let še vedno tu, bodo še vedno rekli, da to ni mogoče,« pravi Zoltan Istvan. Najdete ga, piše Elmo Keep na portalu The Verge, med številnimi predsedniškimi kandidati, ki trenutno blaznijo po Ameriki. Istvan je kandidat Transhumanistične stranke. Ne brez razloga, saj je transhumanist. Kar pomeni, da verjame, da bodo vsi ljudje v bližnji prihodnosti – že čez 20, 30 let – živeli večno, da bodo torej zaradi vseh teh čudežnih tehnoloških revolucij postali nesmrtni.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.