Damjana Kolar

 |  Kultura

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do sobote

Izbor dogodkov od 18. do 20. februarja. 

Četrtek, 18. februar

V Lutkovnem gledališču Ljubljana bo ob 18.00 premiera lutkovne predstave Gugalnica za vse, ki je nastala po knjižni predlogi avtorice Anje Štefan. Glavni junak predstave je Zajček, ki–čisto sam–s trdim delom naredi gugalnico. Ker je prijazen, dovoli, da se na gugalnici gugajo tudi ostale živali, če le pristanejo na preprosto pravilo: Kdor se hoče gugati, najprej potiska. Vse gre kot po maslu, dokler se na gugalnici na znajde Lisica, za njo pa iz gozda prilomasti še Volk. Za koga bo na koncu gugalnica? Režija: Ajda Valcl

© Urška Boljkovac

V Kinu Šiška v Ljubljani bo ob 20.00 koncert kontroverzne reške zasedbe Let 3, ki bo predstavila zadnji album "Angela Merkel sere!" Predskupina: StillOut (Slo)

D_23g1D83U0

V Klubu Gromka v Ljubljani bo ob 21.00 v okviru cikla Defonija nastopila kanadsko-švedska skupina Receptacles. Gosta: Anna Garano in Flavio Davanzo (Ita)

GjqahIclD3k

Petek, 19. februar

V KSEVT Vitanje bodo ob 18.00 odprli razstavo Objektivi, na kateri bodo predstavljene originalne filmske in fotografske kamere, ki so jih uporabljali kozmonavti v vesolju v zadnjih petdesetih letih. Avtorja razstave:  Miha Turšič in Dragan Živadinov, kustosinja: Jelena Jesina

V Mini teatru v Ljubljani bo ob 18.00 premiera avtorskega projekta Tadeja Piška In še Rdeča kapica..., ki je nastal v koprodukciji Mini teatra, Kulturnega zavoda Godot in SSG Trst. Rdeča kapica se tokrat začenja na koncu, ko sta Rdeča kapica in babica rešeni, volkov trebuh zašit nazaj, Rdeča kapica pa se ponovno podaja na pot skozi gozd do babice. 

© Luca Quaia

V Galeriji Ravne bodo ob 18.00 odprli razstavo Severnokorejske krajine Wolfganga Temmla, enega najpomembnejših avstrijskih konceptualnih in medijskih umetnikov, ki v svojih delih v različnih medijih raziskuje vprašanja sodobne družbe.

V Mali drami v Ljubljani bo ob 20.00 premiera komedije Tarzan o človeških in živalskih nraveh, avtorja Roka Vilčnika, ki se podpisuje s psevdonimom rokgre. Režija: Eva Nina Lampič

© Peter Uhan

V Stari pošti SMG Ljubljana bo ob 21.30 premiera glasbeno-gledališke instalacije ÜberŠkrip, avtoric Katje Perat, Katarine Rešek in Jelene Rusjan, ki predstavlja sklepni del trilogije Škrip. Izhodišče za predstavo je bila uprizoritev Dušana Jovanoviča "Žrtve mode bum-bum" (1975).

© Petra Švajger

cX7L3oTjujA

Sobota, 20. februar

V Gabrijelu Cerkno bo ob 21.00 nastopila avstrijska zasedba Edi Nulz, ki igra jazz s prvinami rocka.

rTcXMfIRK-I

V MC Podlaga Sežana bo ob 22.00 nastopil beograjski rock'n'roll trio Straight Mickey and the Boyz. Predskupina: Omza (Ita)

cr2fLfK1FRg

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.