Damjana Kolar

 |  Kultura

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Izbor dogodkov od 3. do 6. marca.

Četrtek, 3. marec

V SLG Celje bo ob 19.30 otvoritev festivala Dnevi komedije, na kateri se bo z glasbeno komedijo Trio, avtorja Gašperja Tiča, predstavilo Gledališče Koper. Režija: Jaka Ivanc, avtor glasbe in priredb: Davor Herceg

© Jaka Varmuž

V Kinu Šiška v Ljubljani bo ob 21.00 nastopila splitska hip-hop zasedba TBF, ki bo predstavila zadnji album Danas Sutra.

Ig5eKSvC38o

V Gala hali na Metelkovi v Ljubljani bo ob 21.00 v okviru cikla Hrupni večeri koncert beograjske skupine Bitipatibi, ki bo predstavila album Lešnici Divlji. Kot gost bo nastopil kantavtor Miha Peterlič.

kbBSTf-bK-E

Petek, 4. marec

V UGM Maribor bodo ob 18.00 odprli skupinsko razstavo Bitja v novejšem slovenskem kiparstvu. Izhodišče razstave prvotno niso bila bitja, ampak upodobitve živali. Svet živali, ki jih poznamo iz našega ožjega ali širšega okolja pa se staplja s svetom neprepoznavnih bitij, ki z obstoječo favno nimajo posebne zveze. Razstava je svojstveno tekmovanje med darvinizmom in kreacionizmom. Kustos razstave: dr. Lev Menaše

Stane Jagodič: Polarna karavana, 2007

Stane Jagodič: Polarna karavana, 2007

V Mestni galeriji Nova Gorica bodo ob 19.00 odprli razstavo Arhitektura duše, telesa in srca. Kurator razstave Andrej Medved je za razstavo izbral štiri slikarke, ki se bodo predstavile s svojimi najnovejšimi deli. Sodelujejo: Ira Niero Marušič, Nika Zupančič, Joni Zakonjšek, Suzana Brborović.

Joni Zakonjšek

Joni Zakonjšek

V Gledališču Glej v Ljubljani bo ob 20.00 premiera predstave Nikita. Rojena 1985., ki govori o poslušnosti avtoriteti brez časovne in geografske omejitve. Režija: Miha Golob

© Sunčan Stone

V SNG Maribor bo ob 20.00 premiera avtorskega projekta Nataše Matjašec Rošker z naslovom Hic sunt Leones-Tukaj so levi, s katerim so stari kartografi na zemljevidih označevali neraziskana območja. Iz "gozda" bank, korporacij in korupcije se je avtorica z ekipo podala na nevarno območje, na mejo, kjer se najčisteje razkriva človeško krhko, lomljivo in izmuzljivo bistvo.

© Damjan Švarc

V Grand Hotelu Union v Ljubljani bo ob 20.00 v okviru cikla BluesOn nastopila britanska zasedba Nine Below Zero, ki s svojo eksplozivno mešanico bluesa in rocka navdušuje občinstvo že trideset let.

J5PMC6Xb9QY

Sobota, 5. marec

V MIKK Murska Sobota bo ob 21.00 nastopila skupina Werefox, ki bo predstavila zadnji album Das Lied der Maschinen. Predskupina: Jinho Jinza iz Murske Sobote

Cns7FR5zxP0

Nedelja, 6. marec

V Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani bo ob 20.00 slavnostni zaključek festivala Literature sveta-Fabula 2016 z islandskim avtorjem Sjonom. Povezuje: Dražen Dragojević, glasbena gostja: Katja Šulc ob spremljavi kitarista Andraža Mazija in basista Roberta Jukiča.

© Daggur Gunnarsson

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.