Klemen Košak

 |  Mladina 9  |  Politika

Fašisti in antifašisti

Ne, Winston Churchill ne more pomagati SDS

Poslanec Grims s prijatelji v Šenčurju

Poslanec Grims s prijatelji v Šenčurju
© Borut Krajnc

SDS je zaradi spodbujanja nestrpnosti do migrantov, beguncev in muslimanov deležna hudih kritik. Še posebej po tem, ko so prejšnji teden na protestu v Šenčurju ob domobranskem plakatu iz druge svetovne vojne stali vidni predstavniki te politične stranke. Med njimi je bil tudi poslanec Branko Grims, ki se je zdaj obrambe lotil z napadom na kritike. Po njegovem se nasprotniki tujcev »srečujemo mirno, dostojanstveno in z vihrajočimi zastavami države Slovenije«, v nasprotju z njimi pa hočejo »levičarji ustvariti nekakšen incident s podtikanjem fašizma«, kot je zapisal v sporočilu za javnost. »Svoje odvratno početje opravičujejo s tem, da se deklarirajo kot ’antifašisti’,« je nadaljeval in pojasnil, da ravno to »odvratno početje« razgalja tiste, ki ga izvajajo, in »predstavlja dejansko fašizacijo medijskega prostora«. Da bi podkrepil svoje utemeljitve, je uporabil besede slavnega britanskega premera Winstona Churchilla. Po Grimsu se danes dogaja »točno tisto, kar je Winston Churchill tako vizionarsko napovedal že pred 70 leti: ’Fašisti bodočnosti bodo sami sebe imenovali antifašisti’.« Njegovo izjavo je nato nekritično objavil tednik Reporter, ki je naklonjen SDS. Isto Churchillovo izjavo je objavila tudi skupina Ljubljana je PROTI migrantskemu centru na svoji strani na Facebooku. Objavila jo je dan po protestih na Kotnikovi ulici v Ljubljani, namen pa je bil spet prikazati nestrpneže kot tiste, ki so deležni neupravičenih očitkov pravih fašistov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.