Klemen Košak

11. 3. 2016  |  Mladina 10  |  Družba

Politično angažirane slikanice

Z otroškimi knjigami nad strahove pred tujci

Naslovnici knjig, ki bi rade otrokom približale stisko beguncev

Naslovnici knjig, ki bi rade otrokom približale stisko beguncev

Letos je založba Zala v prevodu Tine Mahkota izdala slikanici, ki se ukvarjata z najaktualnejšo družbenopolitično temo. V knjigi Kako se je pogumni očka nehal bati tujcev dekle pripoveduje o očetu, kako je velik, sposoben in pogumen, strah pred tujci pa premaga šele, ko hčerko pelje na rojstnodnevno zabavo k prijateljici, katere družina je iz Tanzanije. Leta 2003 jo je napisal znani sirski pisatelj Rafik Schami, ki živi v Nemčiji. Druga knjiga Vsi tukaj, vsi skupaj je bolj poučna. V njej je povzetih več zgodb priseljencev, poudarjeno pa je tudi, kaj imamo vsi ljudje skupnega: vsi spimo, se igramo, se prepiramo …

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.