Damjana Kolar

 |  Kultura

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Izbor dogodkov od 17. do 20. marca.

Četrtek, 17. marec

V Jamskem dvorcu Postojna bo ob 20.30 v okviru Blues festivala Postojnska jama nastopil ameriški blues glasbenik Otis Taylor.

QxdV23m_OxQ

V Kinu Šiška v Ljubljani bodo ob 21.00 v okviru Festivala Tresk #7 nastopili: N'toko, Blaž, SsmKOSK, Persons from Porlock in Funk of Terror.

9tyB-kzJlh8

V Gala hali na Metelkovi v Ljubljani bo ob 21.00 nastopila japonska math/post/indie/rock skupina Tricot. Predskupina: The Ills (Slovaška)

uvMyCFAVIqs

Petek, 18. marec

V Galeriji Meduza v Kopru bodo ob 19.00 odprli razstavo slik Brine Torkar z naslovom Roža ljubezni. Umetnica javnost in stroko že več let opozarja s samosvojo slikarsko poetiko, raziskuje in ustvarja pa tudi na področju novih medijev. 

Resnična ljubezen, 2015

Resnična ljubezen, 2015

V Gledališču Glej v Ljubljani bodo ob 19.00 v okviru Festivala Tresk #7 nastopili: Širom, Olfamož, Muzikačaka, Tovariš Strmoglavljen in Stojan Knežević.

De1fe8M9pPg

V Pilonovi galeriji v Ajdovščini bodo ob 19.00 odprli razstavo Maria Pallija z naslovom Izbrisani odtisi. Na ogled bodo dela na papirju, ki so nastala od leta 1980 do 1990.

Sobota, 19. marec

V Kinu Šiška v Ljubljani bo ob 20.00 nastopila belgijska soul/funk/fusion zvezda Selah Sue, ki bo poleg uspešnic predstavila lanskoletni album "Reason." Gostja: Katja Šulc feat. Pier

oiqRFvUOUH0

V Tovarni Rog v Ljubljani bo ob 21.o0 nastopila portugalska glasbenica in performerka Rita Braga.

2Nb8aTlr4S8

Nedelja, 20. marec

V Cankarjevem domu v Ljubljani bo ob 19.00 gostovalo romunsko Narodno gledališče Marina Sorescuja iz Krajove, ki se bo predstavilo z Ionescovo dramo Nosorogi v režiji Roberta Wilsona. Enigmatično dramo, ki se giblje nekje med nadrealizmom, magičnim realizmom in absurdom, je Wilson ustvaril kot gledališko norost, v kateri domišljija prestavlja meje logike in klasične zaznave sveta. Ljudje se postopoma spreminjajo v nosoroge, resnično se umika neresničnemu, gledališka magija pa premaga še tako turobno vizijo sveta in odpira poglede onstran, v druge razsežnosti. Ponovitev: 21. marca ob 20.00 

© Florin Chirea

V Plesnem teatru Ljubljana bo ob 21.00 premiera plesne predstave Drugačni?, ki je nastala v okviru evropskega projekta BeSpectACTive!. Koncept in koreografija: Barbora Látalová, Zdenka Brungot Svíteková

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.