Klemen Košak

 |  Mladina 11  |  Politika

Izmišljotine proti komunizmu

Ivan Štuhec svari pred revolucijo

Moša Pijade

Moša Pijade

Ivan Štuhec je na spletni strani Nova24 objavil komentar, v katerem je poudaril, da »obstaja resna nevarnost, da bodo levičarji vsako naslednjo krizo uporabili za svojo oživljajočo utopistično ideologijo«, tako kot so fašistično okupacijo »izkoristili za revolucijo«. Za podkrepitev te teze je zapisal, da je Moša Pijade leta 1942 na prvem zasedanju Avnoja v Bihaču govoril o tem, da želijo revolucionarji »ustvariti toliko brezdomcev, da bodo ti predstavljali večino v državi«. Tako se začne enajst stavkov dolgi citat, ki naj bi pokazal, da so borci proti okupatorju želeli, da so ljudje v čim večji bedi, saj naj bi potem »postali komunisti«. Sestavek se konča z besedami: »Mi smo smrtni sovražnik vsakega blagostanja, miru in reda.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.