Goran Kompoš

 |  Mladina 11  |  Kultura

Soul in funk iz flamske vasi

Slovenskemu občinstvu se bo prvič predstavila pop zvezdnica Selah Sue

Radi jo primerjajo z Adele in Amy Winehouse, njene vzornice pa so Lauryn Hill, Erykah Badu in M.I.A.

Radi jo primerjajo z Adele in Amy Winehouse, njene vzornice pa so Lauryn Hill, Erykah Badu in M.I.A.
© Alexander Brown

Pevka in avtorica pesmi Selah Sue, ko je bila najstnica, v rokah ni imela zmagovalnih kart za uspešno glasbeno kariero. Z imenom Sanne Putseys je odraščala v belgijskem mestecu Leefdaal, njen materni jezik pa je flamščina, za katero sama sicer pravi, da je najlepši jezik, a ga je skoraj nemogoče uglasbiti. Pesmi je zato začela pisati v angleščini in jih objavljati na družbenem omrežju MySpace, tam pa so bile hitro deležne velike pozornosti. Pri 21 letih je potem na povabilo samega Princea nastopila na njegovem koncertu v Antwerpnu in v mesecih, ki so sledili, začela sama polniti dvorane po Belgiji, Franciji in Nizozemski. Prvenec, ki ga je izdala pred štirimi leti, je v kar nekaj evropskih državah postal velik hit, prodali so ga v več kot 700 tisoč izvodih in dve leti ga je predstavljala na koncertih po vsem svetu. Lani je objavila drugi album Reason, s katerim zdaj prihaja tudi k nam, v ljubljanski Center urbane kulture Kino Šiška. Kot kaže, ga bo zlahka napolnila.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.